Județul BRĂILA


Ads

Image Hotel

Hotel Rebis International
@BALAN MARIOARA

Aleea Centrala nr 13, Statiunea Lacu Sarat, Braila
Adăugată cu 6 luni în urmă

Hotel Rebis Lacu-Sarat Braila, Cazare Hotel Rebis, cazare Lacu-Sarat, Cazare Braila, Restaurant Lacu-Sarat

Detalii
Image Pensiune

Pensiunea Sabrina
@NICU GRAJDEANU

Statiunea Lacu Sarat, Braila, Str. Aleea Principala nr. 4
Adăugată cu 5 luni în urmă

Pensiunea Sabrina Lacu Sarat Braila, Cazare Lacu Sarat, Cazare Braila

Detalii
Image Pensiune

Pensiunea Heavens Braila

str. Scolilor. nr.2,Braila, Jud Braila
Adăugată cu 2 luni în urmă

Pensiunea Heavens Braila, Cazare Braila, Pensiune Braila, Restaurant Braila

Detalii

BR

BRĂILA

Judetul Braila

Obiective turistice

Obiective culturale

Atractii si distractii

Unde pot manca in Braila

Istoric

Un studiu al originilor Brailei arata ca regiunea a fost locuita din vremuri imemoriale, fapt atestat de numeroase vestigii arheologice datand din 5000 i.Hr., vestigii care sunt dovada continuitatii vietii si a civilizatiei in aceasta regiune. Orasul Braila a fost pentru prima data atestat documentar acum 630 ani, cand domnitorul Tarii Romanesti Vlaicu I a oferit comerciantilor din Brasov privilegiul de a-si vinde marfurile in Braila. Din vremuri imemoriabile, locuitorii Brailei s-au ocupat cu agricultura, cresterea animalelor si pescuitul pe malul vestic al Dunarii. Un velier, stema orasului Braila, a fost simbolul comertului, ocupatia pricipala a locuitorilor din aceasta zona. In 1836, Braila a fost declarat port-liber. Aici s-a infiintat prima Camera de Arbitraj Comercial (1836), Bursa de cereal si Bunuri (1882), Curtea Comerciala si Banca Comerciala au fost deschise in Braila. Datorita vietii econoomice infloritoare, Braila a devenit unul dintre cele mai importante centre comerciale din Romania. Com ertul infloritor si dezvoltarea industriei de-a lungul secolului al XVIII-lea si la inceputul secolului al XIX-lea, au marcat istoria Brailei. Aceasta dezvoltare a insemnat mori cu aburi, fabrica de paste fainoase, santier naval (1864), fabrica de bere (1872) si docuri (1883). Prima investitie straina in Braila a fost facuta in 1924 - Societatea Franco-Romana. port important, Braila a fost sals pentru multe grupuri etnice - greci, turci, rusi, bulgari, everi, armeni, sasi - care traiesc in pace si intelegere. Traditiile, obiceiurile si credintele acestora au fost intergrate in viata culturala si spirituala a orasului. Panait Istrate, panait Cerna, Fratii Minovici, Maria Filotti, Ana Aslan, Mihail Sebastian, D.P. Perpessicius, sunt doar cateva din personalitatile marcante ale stiintei si culturii , de renume mondial, care au dus renumele orasului si sunt mandria locuitorilr sai. Braila nu este un oras-muzeu, dar vizitatorii sai simt magia, legendele si istoria orasului care este prezenta pretutindeni.

 

Geografie

Situat in sud-estul Romaniei, in Campia Romana, jusetul Braila se intinde pe o suprafata de 4765,8 kmp. Resedinat administrativa , orasul Braila, unul dintre cele mai mari porturi din Romania, este situata la 200 km nord-est de Bucuresti. Brailase situeaza la 46°16’17” latitudine nordica si 27°58'33'' longitudine estica. Campia este forma de relief predominanta, peisajul Brailei fiind monoton si fara bariere naturale. In zona se gasesc cai de transport accesibile, in pricipal Dunarea care face din Braila o parta catre lume. Climatul este temperat-continental, cu o temperatura medie de 11,1° C, cu veri uscate si cu ierni reci. Flora si fauna sunt specifice regiunii de campie. Stepa, odata intinzandu-se la nesfarsit, a fost transformata in teren agricol, judetul Braila fiind unul din cele mai dezvoltate judete din Romania, din punct de vedere al agriculturii.

 

Turism

Judetul Braila este situat in sud-estul Romaniei, in regiunea de Campie, avand la nord lunca raului Siret, iar la sud Campia Baraganului, la vest se gaseste o parte din Campia Salcioara si din campia Buzaului, iar la est, Marea Insula a brailei. Judetul Braila este un important centru turistic si balneoterapeutic, oferind turistilor multe posibilitati de a vedea locuri pitoresti specifice campiei cat si Lunca Dunarii. Situata in zona inundabila a Dunarii, Insula Mica a Brailei este o rezervatie zoologica si botanica. In aceasta zona conditiile geografice determina coexistenta a trei tipuri de flora, caracteristice stepei, padurii si de mlastina. Astfel, pe bancurile inalte de nisip din jurul zonei inundabile se gasesc paduri de salcii si palntatii de plopi hibrizi euro-americani. In zonele inundabile se gaseste o flora acvatica luxurianta care asigura, in special pentru pasari, locuri ideale pentru cuibarit. fauna consta in specii migratoare acvatice - majoritatea lor fiind prtejate international de lege. De asemenea se mai intalnesc specii caracteristice padurii, stepei si mlastinei. Pentru a proteja aceasta fauna, de importanta internationala, pescuitul si vanatoarea sunt supravegheate de lege. Turistii care ajung in Municipiul Braila, resedinta administrativa a judetului, pot vizita numeroasele locuri culturale: Muzeul de Etnografie, Casa Colectiilor, Muzeul de Istorie, Teatrul maria Filotti, Biserica Sfintii Arhangheli, Biserica Greceasca, Casa Memoriala Panait Istrati (in braila si Baldovinesti), Casa Memoriala Perpessicius. Datorita dezvoltarii industriei grele si a constructiilor navale, Judetul Braila are perspective bune de afaceri avand in vedere Zona Libera care va fi creata aici si care va spori interesul investitorilor. Tot aici se gasesc nenumarate posibilitati de cazare. Blasova si Lacul Sarat sunt doua puncte de interes turistic. La numai 5 km de braila, pe malul lacului cu acelasi nume, se gaseste statiunea balneoclimaterica Lacul Sarat, situat la 16 m peste nivelul marii, si este inconju rat de 70 ha de padure care atenueaza climatul de stepa facand astfel din statiune un loc placut de odihna. lacul cu o salinitate mare, este un vechi curs al Dunarii, blocat acum. Fundul lacului este acoperit cu mal terapeutic. valoarea terapeutica a apei si a malului din statiunea Lacul Sarat este cunoscuta de multa vreme de catre locuitorii acestei regiuni, dar in ultimul timp, multi turisti vin aici pentru tratament. In afara de aceste locuri, Fluviul Dunarea este punctul de atractie turistica al judetului. fauna si flora sunt legate de reteaua hidrografica care dau o nota aparte turismului oferind posibilitatea de a vana si de a pescui. Oferta turistica a judetului Braila consta de asemeana, in croaziere pe Dunare, cu cazare si programe speciale pentru turisti (pecuit, vanatoare, etc.) la Insula Mica a Brailei, Fundu Mare, Corotisca, Blasova si Zaton.