Judetul Caras Severin
Obiective turistice
Obiective culturale
Atractii si distractii
Calendar evenimente
Unde pot manca
Scurt Istoric
Judetul Caras Severin ,reprezinta 90 % din banatul montan, situat in partea e sud-est a Romaniei. Resedinta administrativa a judetului se afla la Resita. Caras severin eset situat preponderent in zona montana. Aceasta inseamna Muntii Banatului, la vest de Depresiunea Timis - Cerna (Muntii Semenicului , Muntii Aninei, Muntii Almajului, Muntii Locvei si Muntii Dognecei), , iar la est , Masivul Poiana Ruscai, Muntii Tarcului, Muntii Godeanu, Muntii Cernei si Muntii Mehedinti. 1718 Banatul este alipit Imperiului Habsburgic odata cu semnarea Tratatului de pace de la Passarowitz
Clima Caras Severinului este temperat-continentala moderata, cu nuante submediteraneene, si zone cu o puternica aeroionizare negativa.
Info Turism
Potentialul turistic – zona turistica centrala Semenic este socotita “inima” turismului în Caras-Severin, fiind o zona în care se poate practica un turism complex. Este situata într-un cadru natural atractiv, beneficiind de amenajari turistice pentru drumetie, sporturi de iarna. Statiunile cuprinse în aceasta zona sunt: Platoul Semenic, Crivaia, Trei Ape, si Secu. Subzona Muntele Mic Potentialul turistic – aceasta zona este foarte apreciata, oferind conditii optime pentru odihna si sporturi de iarna. Cuprinde masivele Muntele Mic, Tarcu, Godeanu, precum si Culoarele Timis si Bistra. Functia turistica – este destul de complexa, fiind reprezentata prin: turismul montan (drumetie, cunoastere, alpinism); sporturi de iarna (Muntele Mic); odihna si recreere (în toti muntii si îndeosebi pe Bistra Marului, cu lacul si Complexul Scorillo); vânatoare si pescuit sportiv; turism itinerant cu valente culturale; agroturism (satul Marga). Aceasta zona este accesibila de pe E70 cu telescaunul (Muntele Mic), din culoarul Bistrei sau de pe Valea Cernei (Muntii Godeanu). Potentialul turistic – zona turistica Valea-Cernei prezinta un interes deosebit prin potentialul turistic si balneoclimatic de care dispune. Zona prezinta un traseu turistic linear de la Baile Herculane, care constituie baza de plecare în lungul vaii râului Cerna. Diferenta mare de nivel de la izvoarele Cernei pâna la confluenta cu râul Belonca a imprimat râului un curs rapid care a sapat adânc în masivele stâncoase pe care le strabate. Puncte de interes turistic: Sapte Izvoare, Crucea Ghizelei, Izvoarele Cernei si circa 40 de pesteri. Aceasta valoare turistica ar putea creste prin crearea unei baze materiale adecvate, în prezent vizitarea ei fiind dificila. Statiunea Baile Herculane este situata la o altitudine de 168 m, pe ambele maluri ale râului Cerna. Profilul statiunii este tratamentul balneoclimateric, odihna si recreere. Principalele elemente ale potentialului balnear sunt numeroasele izvoare termominerale, cadrul natural deosebit, Domogledul si numeroasele edificii.