Județul BUZĂU


Ads

Image Hotel

Cazino Hotel & Spa
@Receptie

45, Sărata-Monteoru 120187 ,jud.Buzau.
Adăugată cu 3 ani în urmă

Cazino Hotel & Spa Sarata-Monteoru, Cazare Sarata Monteoru Cazino Hotel & Spa, Cazare Buzau

Detalii
Image Complex Turistic

Complexul Caprice
@Receptie

Aleea Caprice nr. 408 , Statiunea Sarata-Monteoru, Jud. Buzau, 127366
Adăugată cu 10 luni în urmă

Complexul Caprice, Cazare Complexul Caprice, Statiunea Sarata-Monteoru Complexul Caprice, Buzau Complexul Caprice, Piscina Sarata-Monteoru

Detalii
Image Casă

Casa Bucur Obor
@Receptie

Pănătău 127420
Adăugată cu 8 luni în urmă

Casa Bucur Obor , Panatau, Buzau, Romania, cazare Buzau, , cazare Panatau

Detalii
Image Cabană

Cabana Izvoranu Tisau
@Receptie

Strada Cabanei nr 158-160, Izvoranu, Comuna Tisau, Judetul Buzau
Adăugată cu 6 luni în urmă

Cabana Izvoranu Tisau Buzau, Cazare Cabana Izvoranu, Cazare Tisau, Cazare Buzau, restaurant Tisau

Detalii
Image Casă

Casa Boruga
@Florina

Str. Penteleu, nr. 107A, Bâsca Rozilei, oraş Nehoiu, judeţ Buzău
Adăugată cu 5 luni în urmă

Casa Boruga Nehoiu Buzau, Cazare Casa Boruga, Cazare Nehoiu, Cazare Buzau, Sala de fitness Nehoiu

Detalii
Image Pensiune

Pensiunea Casa Matei
@Loredana Cristisor

str.1 Decembrie 1918 nr 422 Berca, jud. Buzau
Adăugată cu 4 luni în urmă

Pensiunea Turistica Casa Matei Berca Buzau, Cazare Berca, Cazare Buzau , Piscina Berca, Piscina Buzau, Restaurant Berca, Restaurant Buzau

Detalii
Image Pensiune

Pensiunea Agroturistica Berca
@Simona Tanase

str.1 Decembrie 1918 nr 422 A, Berca, Buzau
Adăugată cu 4 luni în urmă

Pensiunea Agroturistica Berca - Berca - Buzau, Cazare Berca, Cazare Buzau

Detalii
Image Pensiune

Pensiunea Cetatuia Buzau
@Amalia Petre

str. Cetatuii nr 1, Magura, jud Buzau
Adăugată cu 4 luni în urmă

Pensiunea Cetatuia Magura Buzau, Cazare Magura, Cazare Buzau, Restaurant Magura

Detalii
Image Hotel

Hotel Art Buzau
@Receptie

B-dul. Nicolae Balcescu Nr.18, Buzau
Adăugată cu 4 luni în urmă

Hotel Art Buzau, Cazare Buzau

Detalii
Image Pensiune

Pensiunea La Lac
@Albu Florin Ionut

Paltineni , Nehoiu stra Calea Ardealului 76 c
Adăugată cu 3 luni în urmă

Pensiunea La Lac Paltineni Buzau, Cazare Paltineni, Cazare Buzau, Rafting Buzau

Detalii

BZ

BUZĂU

Judetul Buzau

Obiective turistice

Obiective culturale

Atractii si distractii

Istoric

Teritoriul judetului Buzau, leaganul culturii si civilizatiei romane, conserva vestigii care atesta existenta omului in regiune din timpuri imemoriale. Unelte si arme din oase sau pietre cioplite au fost scoase la lumina in cateva locuri pe teritoriul judetului, cat si obiecte ceramice din Neolitic si Epoca Bronzului apartinand Culturilor Boian, Gumesti si Monteom. Vestigiile din Epoca Bronzului au fost descoperite in regiunea de dealuri, care impreuna cu ruinele campului roman de la Pietroasele si ale altor cateva asezari dacice stau marturie a continuitatii vietii si civilizatiei pe acest teritoriu. Numele Mousaios (Buzau) a fost pentru prima data mentionat in scris intr-o scrisoare a guvernatorului roman din Dobrogea trimisa lui Vasile cel Mare, episcopul de Capadichia, in anul 376 d.Hr. Scrisoarea mentioneaza existenta, pe malurile raului Mousaios, a unei asezari urbane (polis) numita tot Mousaios (Buzau). Documentul se gaseste in Biblioteca Vaticanului. In judetul Buzau se gasesc cateva atractii pe ntru turisti: vulcanii noroiosi de la Paclele-Berca; Mina de Petrol de la Sarata-Monteoru; Expozitia in aer-liber de sculpurra de la Ciolanu-Magura, Colectia de Chihlimbar de la Colti, Focurile Vii de la Lopatari, adaposturile din pestera de la Boziru, Pestera de sare de la Melenic, Palatul Episcopal Buzau.

 

Geografie

Judetul Buzau este situat in sud-estul Romaniei, intre 44 44' si 45 49' latitudine nordica si intre 26 04' si 27 26' longitudine estica. Judetul se intinde pe aproape tot bazinul hidrografic al raului Buzau care izvoraste din curbura Carpatilor. Dispunerea armonioasa a celor trei forme de relief caracterizeaza judetul Buzau: la nord se gasesc Muntii Buzau, parte din Carpatilor de Curbura; la sud se gaseste campia, apartinandCampiei Romane, iar la mijloc, o regiune de dealuri acoperite cu livezi. Unele dealuri coboara sre sud, ceea ce le confera un climat sud-mediteranean favorabil viticulturii, regiunea Pietroasele fiind renumita pentru vinurile sale. Judetul Buzau, apartinand istoric si geografic Munteniei (Valahia) este situat de fapt la intersectia drumurilor dintrepatru mari provincii romanesti: Transilvania, Moldova, Muntenia si Dobrogea, ceea ce a avut repercursiuni asupra istoriei si dezvoltarii economice a zonei. Clima este temperat-continentala, la fel ca in toata tara si temperaturile medii var iaza intre 12 C si 14 C. Temperaturile maxime se inregistreaza in iulie, pana la 37 C, in timp ce temperaturile minine se inregistreaza in februarie - 26 C. media anuala a precipitatiilor este intre 400 mm si 500 mm. Subsolul este bogat in depozite de sare, gaze naturale, carbune, ape minerale, chihlimbar. Suprafata judetului este de 6.103 kmp. Populatia Judetului numara 520.000 locuitori. Orasul Buzau este resedinta administrativa a judetului si se afla pe malul raului Buzau. orasul este punct de intalnire pentru cele patru provincii romanesti: Muntenia, Moldova, Transilvania si Dobrogea. Buzaul este situat la 125 km departare de Bucuresti, 250 km de marea NEagra pe drumul european E85. Locul sau geaografic situat la intersectia drumurilor dintre cele patru provincii romanesti a avut o mare influenta asupra evolutiei orasului care a fost mereu un important centru comercial.

 

Turism

Situat in sud-estul Romaniei, acest judet se intinde pe aproape intreg bazinul hidrografic al raului Buzau si reuneste armonios trei forme de relief: munti la nord, campii la sud si in rest zona de dealuri subcarpatice. Resedinta administrativa a judetului este Municipiul Buzau. Configuratia geografica, varietatea peisajului si multitudinea de rauri au creat conditii propice pentru asezarile omenesti si continuitatea acestora de-a lungul timpurilor. peisajele variate in special in zona de munte si deal, cat si elementele populare, etnografice si istorice ofera o atractie speciala pentru turisti. Muntii Buzaului si Vrancei situati in partea nordica a judetului, acoperiti de paduri seculare si pajisti largi cu fauna bogata sunt puncte de interes pentru turistiii care vin aici la odihna cat si pentru pescari si vanatori. Muntii Buzau sunt alcatuiti din cinci masive - Penteleu fiind cel mai mare si cel mai inalt (1772 m deasupra nivelului marii). Siriu (1659 m altitudine) este usor de urcat si mult mai atract iv datorita peisajelor pitoresti. Din varf, natura ofera o priveliste minunata. Aici se gaseste lacul Vulturilor numit si Lacul Fara Fund, format in perioada periglaciara si care este un fenomen impresionant la aceasta altitudine. Zona de deal cunoscuta sub numele de subcarpatii Buzaului, are altitudini cuprinse intre 400-800 m si este acoperita de podgorii. Podgoria Dealul Mare este cea mai cunoscuta. In aceasta zonase intalneste un fenomen unic, vulcanii noroiosi de la Dealurile Paclelor. Pe Valea Slanicului, langa Lopatar, la o altitudine de 700m, se intalneste alt fenomen numit focurile vii, acestea fiind flacari albastre care ard in crapaturile solului. lacurile judetului Buzau sunt un punct de atractie turistica: joseni, Polociori acestea fiind situate in Valea Grabicina; Melediu la Odastie; Lacurile Amara si Balta Alba cunoscute pentru noroiul terapeutic. Pentru tratament turistii isi pot petrece vacantele in statiuni ca Sarata-Monteoru (ape minerale pentru reumatism), Fisici si Siriu. Monumentele culturale, arhitecturale si istorice sunt: Campul Roman din satul Pietroasele, Biblioateca "Vasile Voiculescu" fondata in 1893, Muzeul Chihlimbarului din Colti, tabara de vara de Sculptura in aer liber de la Magura, cu peste 256 sculp[turi de pieatra realizate in 16 editii. Se mai gasesc : Palatu; Comunal contruit intre 1899-1903 si acum adaposting primaria Buzaului, Catedrala Epicopala construita in 1649, Seminarul Teologic, construit in 1838, Tribunalul construit in 1911-1912; Muzeul Judetului Buzau, Cimitirul Dumbrava care adaposteste bustul lui Petre Stanescu realiazat de Brancusi. O importanta pagina de istorie a acestui judet o reprezinta descoperirea tezaurului "Closca cu Puii de Aur" in 1837 la dealul Istrita.