Salina Ocnele Mari se afla in localitatea Ocnele Mari, situata in judetul Valcea, in partea central-sudica a Romaniei, in zona Subcarpatilor Valcii. Salina Ocnele Mari a fost de curand amenajata pentru vizitare, pentru turistii care doresc sa cunoasca un loc deosebit. Zona de vizitare este amenajata la 225 de metri fata de nivelul marii se intinde pe o suprafata de 10.000 de metri patrati.

Lacul Vidra este un lac de acumulare. Lac antropic fondat in 1972 are un volum 340 mil. m3, suprafata 940 ha, lungime 9 km. Lacul este inconjurat de paduri de molid. Barajul Vidra este amplasat pe raul Lotru, in cheile Vidra, la 30 km amonte de statiunea Voineasa. Reprezinta principala amenajare din cadrul schemei de amenajare a raului Lotru.

Parcul Naţional Buila-Vânturariţa, sit al Reţelei Ecologice Europene Natura 2000, a fost înfiinţat prin HG 2151/2004 şi este administrat de către RNP Romsilva. Este cel mai mic parc naţional din România, cu o suprafaţă de 4186 ha, fiind situat în Judeţul Vâlcea, în sudul Munţilor Căpăţânii, pe teritoriul localităţilor Costeşti, Bărbăteşti şi Băile Olăneşti. Parcul cuprinde creasta calcaroasă liniară a Masivului Buila-Vânturariţa, cu o lungime de cca 14 km, de la vest de Cheile Bistriţei vâlcene, până la est de Cheile Olăneşti (Folea), creastă dominată de cele două vârfuri care dau numele masivului: Vârful Buila (1849 m) şi Vârful Vânturariţa Mare (1885 m).

MUuzeul Trovantilor - Sunt stranii, bizare, au forme sferice, elipsoidale ori au aspectul cifrei opt. Au marimi diferite, de la cativa centimetri pana la cativa metri. „Se nasc” intr-un deal nisipos, se desprind dintr-o rapa si cad intr-o vale. Sunt pietrele din comuna valceana Costesti, denumite stiintific trovanti.

Cheile Bistriţei

Cheile Costeşti

Cheile Cheia, unele dintre cele mai înguste şi sălbatice sectoare de chei din ţară

Cheile Olăneşti

Valea Otăsăului

Peştera Liliecilor (Sfântul Grigore Decapolitul) de la Bistriţa

Peştera Urşilor din Cheile Bistriţei

Dolinele din Muntele Arnota

Poiana cu ghiocei bogaţi (Leucojum vernum) de la Prislop

Arcada naturală Casa de Piatră de la Pătrunsa

Rezervaţia de tisă de la Cheia

Poienile cu orhidee din Valea Cheia

Peşterile din Cheile Cheii: Peştera cu Lac, Peştera Laleaua Verde

Peştera Arnăuţilor din Cheile Olăneşti (Folea)

Rezervaţia Naturală Muzeul Trovanţilor Costeşti

Rezervaţia Naturală Slătioara

Rezervaţia Naturală Mlaştina Mosoroasa din Băile Olăneşti