Tansfăgărăşan - Denumită şi „Drumul printre nori”, şoseaua în lungime de 91 km a fost construită între anii 1970 – 1974, cu mari eforturi materiale şi umane. Este una dintre cele mai spectaculoase şosele din Europa datorită altitudinii mari la care a fost realizată, a numeroaselor serpentine şi a peisajului care poate fi admirat în timpul traversării rezervaţiei „Valea Bâlea”, unde se găsesc forme de relief specifice glaciaţiunii cuaternare.
Cascada Bâlea - Denumită şi Urlătoarea Bâlei, este cea mai mare cascadă în trepte din România, cu o cădere de 60 m
Bâlea Lac - Căldarea glaciară Bâlea adăposteşte lacul omonim cu o suprafaţă de 4,6 hectare şi o frumoasă cabană semilacustră. Prima cabană a fost ridicată aici în anul 1904 de către Societatea Carpatină Transilvăneană. Lacul aflat la o altitudine de 2034 m, împreună cu o zonă adiacentă de 180 hectare, au fost declarate rezervaţie ştiinţifică încă din anul 1932. Începând cu anul 2006, în fiecare iarnă se construiesc la Bâlea Lac o biserică şi un hotel din gheaţă, care constituie atracţii turistice inedite pentru această zonă.
Turnul Spart - Fortificaţia, din care a mai rămas doar ruina unui turn, a fost construită în secolele XV-XVI şi avea ca rol controlul trecerii graniţei dintre Transilvania şi Valahia, între localităţile Câineni şi Boiţa. Ansamblul mai conţinea un zid, care începea de pe coasta muntelui şi se prelungea până în albia Oltului, iar la nivelul drumului exista un pasaj boltit.
Cetatea Tălmaciu - Situată la confluenţa Cibinului cu Oltul, între localităţile Tălmaciu şi Boiţa, se găseşte cetatea medievală a Tălmaciului, ridicată în anul 1370, pe un deal la intrarea în pasul Turnu Roşu. În anul 1453, regele ungar Vladislav o dăruieşte celor Şapte Scaune săseşti, cu condiţia demolării sale, însă clauza nu a fost respectată. În 1489, alt rege ungar, Matei Corvin, porunceşte şi el distrugerea sa, dar se pare că nici de această dată cererea regală nu a fost împlinită, pentru că în 1535 voievodul Transilvaniei Ştefan Mailat îşi găseşte adăpost şi protecţie între zidurile sale.
Lacul Oasa - Este un lac de acumulare pe râul Sebeş, la graniţa judeţelor Alba şi Sibiu. Este situat la altitudinea de 1255 m, în Munţii Şureanu şi este cel mai mare dintre lacurile de acumulare amenajate pe cursul râului Sebeş.