Rezervatia de Dropii "Boianu" de langa localitatile Nicolae Titulescu, Valeni, Seaca, pentru ca in trecut dropiile constituiau un vanat deosebit de cautat si apreciat, astazi numarul lor este foarte redus, fiind necesara ocrotirea lor in rezervatii. Principalul teritoriu (din Romania), populat de dropii, este Campia Boianului.

Padurea Topana rezervatie forestiera, langa comuna Topana, unde arborii au dimensiuni impresionante.

Padurea Geaca de la Opatsani (la 48 km de Pitesti), rezervatie forestiera in raza comunelor Poboru si Spineni.

Rezervatia Fantanita Rece-Podu-Olt

Padurea Sarului

Barajul si Lacul Draganesti  - Locul de pescuit se afla pe directia de mers Slatina - Caracal, imediat pana intr-o statie peco se face un drum la dreapta, in localitatea Draganesti, dupa aproximativ 900 metri se face iar un drum la draepta care duce la locul de pescuit. Specii existente de pesti : caras, crap, salau, biban, oblete, somn, regina, crap.   44.1637776,24.48069

Balta Milcov  - Este situata in partea de sud a localitatii Slatina pe fostul curs al Oltului langa o alta balta destinata pescuitului Cacana.

Ruinele cetatii Sucidava din Celei - Corabia, asezare straveche geto-dacica,apartinand Culturii Cotofeni, (mileniul III i.Hr). Ulterior, asezarea a devenit un important centru militar economic si portuar roman, ajungand la stadiul de oras in 250 d.Hr. A fost un important centru urban si in perioada romano-bizantina.

Vestigiile orasului roman "Romula" de la Resca, (la nord de Caracal), pe vatra vechii asezari getodacicie Malava, a fost ridicat la rang de "municipiu" (pe vremea lui Adrian) si de "colonia" (in timpul lui Septimiu Sever). Astazi se pot vedea ruinele cladirilor, templelor, termelor.

Ruinele curtii domnesti din Caracal, fosta resedinta domneasca in timpul domnitorilor Mihai Viteazul (sec. XVI), Matei Basarab si Constantin Brancoveanu.

Ruinele curtii domnesti de la Brancoveni (sec. XVII - XVIII).