Lacul Rosu - Situat in Masivul Hasmas, la 31 km S-V de Bicaz, in judetul Harghita, lacul e cunoscut si sub numele de Ghilcos (Ucigasul). Are o suprafata de 13 ha si o adancime maxima de 12,5 m, fiind formata prin bararea naturala a apelor paraului Bicaz. Alunecarea de teren s-a produs in vara anului 1837, in urma unor miscari seismice produse chiar intr-o perioada de precipitatii foarte bogate. Varfurile brazilor din valea inundata atunci trapung si azi apele lacului, conferindu-i un pitoresc deosebit. Numele lui vine de la culoarea aluviunilor trasportate de cel mai important afluent, Paraul Rosu, si de la stanca rosiatica a Suhardului Mic, ce se refelcta in apele lacului.
Piatra Soimilor - Situata în apropiere de Baile Tusnad, reprezinta o stânca de andezit (roca vulcanica) ce domina padurea din jur si unde se dezvolta un numar mare de specii floristice adaptate la acest mediu. Pe vârfurile stâncoase si colturoase cresc pâlcuri de coada iepurelui.
Lacul Sfanta Ana - Lacul Sfanta Ana este lac de origine vulcanica, este singurul lac din Romania. Este Situat in masivul Cumatul MAre, de pe stanga Oltului, langa Baile Tusnad. Lacul este asezat pe craterul unui vulcan stins. Lacul Sfanta Ana se afla la o altitudine de 946 m, are o forma circulara, are o lungime de 620 m si o latime de 460 m, si o adancime maxima de 7 m.
Cetatea Szekely Tamadt Odorheiul Secuiesc - În imediata vecinatate a centrului, în strada Tompa Laszló, nr. 12 se afla cetatea „Székely Támadt” (Cetatea Ciunta, Cetatea din Odorhei, Cetatea „Zabola”). Báthory István a încercat sa o transforme în castel-cetate fortificat (1490-1492). János Zsigmond, principele Transilvaniei a dispus reconstruirea cetatii în urma înfrângerii secuilor razvratiti (1562). Fortareata, potrivit modelului vremii, a fost construita în stil neoitalian. În urma înfrângerii de la Selimberg (1599) reconstruirea cetãtii darâmate de secui a fost hotarâta în 1600. Distrugerea ei definitiva a intervenit în 1706, de atunci poarta denumirea de „Cetate Ciunta” Camera memoriala Tompa László - În imediata vecinatate a cetatii (str. Tompa László nr. 10, Odorheiul Secuiesc) putem vizita expozitia care prezinta viata si opera poetului. În aceasta casa, cu fatada bogat ornamentata a trait si creat marele poet al secuimii, translator si editor.
Parcul Memorial din Odorheiul Secuiesc: a fost „visat” si realizat de Fundatia Pro Odorhei. Statuile reprezinta 12 personalitati istorice si culturale renumite: Kós Károly, Bethlen István, Wesselényi Miklós, Bethlen Gábor, Fráter György, regele Szent László, printul Csaba, Hunyadi János, Báthori István, II. Rákóczi Ferenc, generalul Bem, Nyíro József, iar cea de a treisprezecea îl reprezinta pe anonimul Secuiul Pribeag. Realizatorii operelor de arta sunt sculptorii Blaskó János, Hell Tibor, Krisztián Sándor, Lessenyei Márta si Tóth Emoke.
Lacul Zetea din Odorheiul Secuiesc - Singurul lac artificial al zonei superioare a raului Tarnava Mare. A fost construit intre anii 1976-1992, primordial ca lac de aparare impotriva inundatiilor, rezerva de apa potabila si industriala si de productie de energie electrica.
Pe Budvar - (înalt de 635 metri) se regasesc urmele asezarii umane înca din neolitic, dar si din epoca fierului. S-au descoperit urmele unei fortificatii si a unor bordeie semiîngropate din secolele X-XII. Astazi Budvar este o atractie turistica, un splendid punct de priveliste pe valea Târnavei si spre muntii Harghitei.
Rezervatia Naturala Piatra Soimilor - În imediata vecinatate a orasului Baile Tusnad, pe o suprafata de doar 1,5 ha, se afla Aria Naturala Piatra Soimilor. Aceasta rezervatie botanica se situeaza în întregime la capatul sudic al lantului neoeruptiv Harghita având altitudinea maxima de 824 m. Limitele sunt trasate astfel: la est de drumul forestier, la sud de pârâul Corbului, iar la vest si nord de padurea mixta de conifere si foioase. Intersectia drumului forestier cu pârâul Corbului reprezinta, totodata, punctul în care începe traseul tematic spre Piatra Soimilor, traseu marcat cu un triunghi rosu desenat pe copaci, aproximativ la nivelul capului, si care trebuie urmarit fara nici o abatere pentru a ajunge în siguranta la Piatra Soimilor. Acest semn este valabil atât pentru urcare cât si pentru coborâre. Totusi, acest triunghi rosu nu ne indica un lucru foarte important: utilizarea stricta a serpentinelor. Uneori ne gândim, ca daca am taia curba si am urca drept am putea economisi timp si energie, dar acest lucru este riscant deoarece putem disloca pietre care la rândul lor pot pune în pericol integritatea fizica a celor lasati în urma. Pe scurtaturile batatorite se scurge apa de ploaie si astfel panta poate deveni mai abrupta si mai periculoasa. De aceea, este important sa urmam cu responsabilitate traseul marcat pentru ca excursia noastra sa fie placuta.
Rezervatia Tinovul Mohos - Amplasat într-un crater vulcanic Tinovul Mohos a luat nastere în urma cu circa 3000 de ani. Acest tinov de crater s-a format prin umplerea unuia dintre craterele vulcanice ale masivului Ciomat - Puturosu cu turba, provenita mai ales din muschi turbicoli depusa an de an. Tinovul Mohos (adica "Lacul cu muschi"), situat la o altitudine de 1050 m, are o suprafata de 240 ha si este acoperit în mare parte de pin silvestru, pe lânga acesta mai întâlnindu-se si specii ca: mesteacanul pufos , merisorul de munte, bradisorul precum si o serie de alte specii de plante de tip relict.
Mlastina Nadas
Mlastina Valea De Mijloc
Mlastina Nyirkert
Mlastina Benes
Mlastina Csemo- Vrabia
Mlastina Kulso Eges
Mlastina Varsavesz
Tinovul Buffogo
Pestera Puturosu se afla la o altitudine de 1052 m .eset o Veche galerie de sulf. Este cea mai eficace mofeta uscata din toata Europa, debitul gazos fiind de 3000 m3 pe zi.
Baile Ozunca