Bujorul Salbatic si Padurea Baneasa- În partea de rasarit a judetului, pe teritoriul comunei Baneasa, între localitatile Baneasa si Roscani, se afla Padurea Baneasa, în care, pe lânga padurea în sine este ocrotit si bujorul salbatic, pe seama caruia s-au creat legende.Se spune ca bujorii ar fi aparut din sângele moldovenilor cazuti în lupta de la Roscani, de la 1574, când armata lui Ioan Voda cel Viteaz a fost învinsa de turci datorita lipsei de apa.

Rezervatia paleontologica de la Barbosi - La câtiva kilometri de Municipiul Galati se afla rezervatia paleontologica de la Barbosi (Tirighina) cu o suprafata de circa 1 ha, cuprinzând fosile de moluste din faza Euxinului vechi (cu aproximativ 400000 ani în urma).

Rezervatia paleontologica Râpa Balaia - Nu departe de Galati, si anume la nord de oras, dar pe valea Prutului, pe teritoriul comunei Tulucesti, în locul numit Râpa Balaia, se afla cea de-a doua rezervatie paleontologica.

Rezervatia paleontologica “La Rates” - A treia rezervatie paleontologica se afla lânga orasul Tecuci, pe soseaua Tecuci-Valea Marului-Pechea-Galati, cu o suprafata de 1,5 ha. Rezervatia se afla pe terasa inferioara a Bârladului, la punctul numit “La Rates”, adica acolo unde a fost cândva un han.