Manastirea Brancoveni

Manastirea Brancoveni se afla la 15 km de Piatra Olt, ridicata in sec. XVI, are prima mentiune documentara intre 1582 - 1583. A fost rezidita de Matei Basarab in 1640 si reconstruita de Constantin Brancoveanu in 1699. Pictura interioara a fost realizata in 1702.

Manastirea Caluiu din Comuna Oboga, inceputa de boierii Craiovesti la 1516 si terminata de fratii Buzesti in 1588. Turla bisericii reprezinta elementul dominant al edificiului. Retin atentia portretele ctitorilor, pictate pe pereti. Monumentul a fost restaurat de mai multe ori, perzand din infatisarea originala.

Manastirea Hotarani din Comuna Farcasele, ctitorie din 1588 a vornicului Mitrea, pictata in 1708, a devenit punct muzeistic.

Cetatea Scheia - Amplasata pe creasta dealului Zamca, la o altitudine de 384 m, in nord - vestul municipiului Suceava. Construita in timpul lui Petru I Musat. Avea forma unui romb, cu ziduri groase de 3 m. La fiecare colt se inalta cate un turn de aparare de forma rectangulara. In partea estica, zidul era sprijinit de 3 contraforti. A fost putin folosita, fiind apoi parasita, probabil din cauza alunecarilor de teren.

Manastirea Clocociov, construita de Mihai Viteazul in 1594,

Manastirea Streharet, monument reprezentativ al arhitecturii din sec. XVII (1672)

Biserica "Sf. Treime" din Caracal (1646)

Casa memoriala "Iancu Jianu" din Caracal, organizata in casa in care a trait vestitul haiduc, prezinta diverse obiecte si arme care infatiseaza aspecte din lupta sa impotriva exploatarii boieresti.

Casa memoriala "Nicolae Titulescu" din localitatea ce-i poarta numele, expune diverse documente si obiecte personale ale marelui om politic.

Manastirea Mainesti - Manastirea Mainesti este o manastire ortodoxa din judetul Olt, asezata in satul Mainesti, din Bals. Biserica manastirii este pusa sub ocrotirea Maicii Domnului, hramul acesteia fiind praznuit la 1 octombrie, de Acoperamantul Maicii Domnului.

Muzeul Judetean Olt, fondat în 1952 prezintã un patrimoniu bogat în colectii , cele peste 25.000 piese fiind specifice pentru cultura si civilizatia Oltului, multe din acestea unicate, apartinând patrimoniului national cultural. Muzeul Judetean Olt functioneazã în clãdirea fostului Palat Administartiv (monument istoric) , construit în 1887. Muzeul dispune de colectii de picturi, desene si ilustratii apartinând unor artisti români reprezentativi, cum ar fi : Octav Bãncilã, Alexandru Ciucurescu, Dumitru Ghiatã, Henri Catargi, Ion Popescu-Negreni, Spiru Vergulescu, Nicolae Trutã. Sectia de etnografie a muzeului detine colectii structurate pe domenii : obiceiuri, ceramicã, textile, tesãturi, metale, lemn, port popular. Sunt de remarcat cojoacele de Vãdastra, renumitele scoarte oltenesti, colectia de ceramicã (de Oboga, Corbeni si Româna) si colectia de ouã încondeiate din Oboga.       Strada Ana Ipătescu 1, Slatina 230079

Casa Natala a lui Nicolae Ceausescu - Bulevardul Muncii 166, Scornicești 235600