Hotel Lebada

PozeDescriere

Hotelul LEBĂDA, clasificat la trei stele, are o capacitate de 111 camere twin / duble. Baza de tratament și restaurantul se găsesc tot în incinta hotelului. Totodată hotelul dispune de săli de conferințe, bar, restaurant, bibliotecă, sală de întreținere fizică.

Situat în centrul Câmpiei Bărăganului, într-un parc dendrologic de 120 ha pe malul lacului AMARA, la 7 km de municipiul Slobozia și 125 km de București, hotelul Lebăda reprezintă o atracție deosebită pentru turiștii sosiți în stațiune.

Factorii climaterici de cură sunt apa puternic mineralizată din lacul Amara și nămolul sapropelic recomandat în tratamentele reumatismale, ginecologice, dermatologice, pareze și paralizii, afecțiuni neurologice periferice și altele.

Elementul de bază de la Amara este nămolul. După condițiile de formare și proprietățile fizico-chimice generale, acesta face parte din nămolurile de lacuri continentale și are un continut de 39% substanțe organice, 41% substanțe minerale și 20% apă. Rezerva nămolului terapeutic, onctuos, negru-verzui, care în contact cu aerul devine cenușiu, a fost evaluată la 409.860 mc. Practic însă namolul, cu un strat în lac de 0,03 m, până la 1,10 m este inepuizabil, datorită modului său de formare: în fiecare an, de la inceputul lunii iunie, plantele acvatice și microorganismele impreună cu vegetația de stufăris, precum și cu elementele anorganice foarte mărunte aduse de vânt, cad în lac. În contact cu apă putrezesc, transformându-se în namol sapropelic. Primele cercetări microbiologice au fost efectuate în 1904 de către prof. Paul Bujor, iar studii sistematice asupra florei și faunei – de către cercetători din cadrul Institutului de balneologie și fizioterapie.

Nămolul sapropelic, apa lacului și climatul de stepă sunt principalii factori terapeutici ai stațiunii balneoclimaterice Amara.

Tratamentul – se asigură în baza de tratament proprie, aflată în încinta hotelului, amplasată pe două nivele (parter și etaj).

Asigurăm în intervalul de luni până vineri, între orele 8.00 – 16.00 două proceduri diferite (minim 28 de proceduri), una de hidroterapie (baie cu nămol la cadă, baie minerală și altele) și o procedură de electroterapie, fizio sau kinetoterapie la indicația medicului curant.

Procedurile de hidroterapie se asigură cu apă minerală din lacul Amara, care este încalzită și distribuită la căzile din baza de tratament, iar procedurile cu nămol sapropelic sunt asigurate cu nămol extras din lac de angajații Administratiei Nationale "APELE ROMANE" - Administratia Bazinală de Apa Buzău – Ialomița si livrat, cu factură, în baza contractelor încheiate. Nămolul sapropelic este depozitat în  bazine de nămol din care zilnic, prin instalații specifice, este transferat în funcție de numărul de turiști, în bucătaria de nămol. De aici, incălzit la o anumită temperatură (indicată de medicul specialist) este distribuit cu ajutorul pompelor, în baza de tratament, la cabinele cu baie cu nămol la cadă.

Celelalte proceduri de electroterapie, fizio sau kinetoterapie sunt asigurate în cabine dotate cu aparatură medicală modernă asistată de asistenți medicali specializați în BFT.

AFECȚIUNI CARE SE TRATEAZĂ

În baza de tratament se tratează:

afecțiuni reumatismele degenerative – spondiloza cervicală, dorsală și lombară, artroze și polioartroze

afecțiuni reumatismale inflamatorii – stări alergice articulare după reumatism articular acut sau după infecții de focar, spondilita anchilozantă

afecțiuni reumatismale articulare–tendinoze, tendo-mioze, tendoperiostoze, periartrita scapulohumerala

afecțiuni posttraumatice – dureri articulare posttraumatice, recuperare după imobilizări în aparat gipsat, recuperări după operații pe mușchi, articulații și oase, entorse și luxații

pareze și paralizii posttraumatice ale membrelor, polineuropatii, sechele după poliomielită

afecțiuni neurologice periferice, nevralgii, neuropatii cu diverse cauze, pareze și paralizii de nervi periferici, polinevrite

afecțiuni ginecologice – metroanexita cronică, sterilitate secundară, insuficiență ovariană.

Cele mai importante proceduri sunt cele cu factori sanogeni naturali, respectiv apă mineralizată și nămolul sapropelic. Procedura "baie cu nămol la cadă" (cea mai solicitată) se efectuează în cabinele dotate cu căzi de fontă emailate recordate la rețeaua de canalizare care se alimentează cu apă minerală din lac, incălzită în boilere de inox în centrala termică. În aceste căzi, la recomandarea medicului specialist, se adaugă 10 kg de nămol sapropelic încălzit și el în bucătaria de nămol "la temperatura de 40oC". Timpul de sedere a pacientulul în cada cu nămol este menționat pe fișa de tratament și poate fi de la 5 la 15 minute în funcție de recomandarea medicului curant. Pacienții sunt supravegheați de băieși (infirmieri) și de o asistentă BFT.

Se poate constata ca o procedură poate dura de la 5 la 15 minute în serii de câte 12 persoane pentru baie cu nămol la cadă. Într-o zi se pot efectua circa 300 proceduri de băi cu nămol la cadă, și 280 proceduri băi minerale la cadă.

Baza de tratament tot în zona de hidroterapie este dotată cu 4 băi galvanice cu patru celule (două pentru picioare , două pentru mâini) – care sunt alimentate, de asemenea, cu apă din lac. Timpul de execuție al acestei proceduri variază de la 3 la 10 minute, în funcție de recomandarea medicului curant.

O altă procedură utilizată în special de persoanele care nu suportă băile cu nămol este solux cu nămol care constă în ungerea parțială (articulații, zone de pe coloana vertebrală etc.) cu nămol și uscarea cu lămpi cu becuri ultraviolete, apoi îndepartarea nămolului cu apă minerală. Aceasta procedură poate dura de la 5 la 15 minute.

Programul bazei de tratament este de luni până vineri, de la 08:00 la 16.00, dar uneori se poate prelungi în funcție de solicitări la recomandarea medicului specialist.

REZULTATE OBȚINUTE ȘI NOTORIETATE OBȚINUTĂ

La Amara turistii revin în special pentru tratamentul cu factori naturali sanogeni, adică pentru namolul sapropelic și apa minerală din lacul Amara.

Tratamentul cu apa minerală este completat cu proceduri de electroterapie, masaj parțial sau total și gimnastică medicală. Tot acest complex de proceduri permit de cele mai multe ori recuperarea pentru cel puțin 6 luni de zile (pentru cei mai in vârstă) sau chiar de un an de zile pentru cei mai tineri.

Sunt persoane care, la recomandarea medicului de familie sau medicul specialist din zona din care provin, vin la Amara, pentru prevenție a afecțiunilor reumatismale, în special, tratamentul cu factori naturali reprezentând un act benefic de recuperare.

Situat în centrul Câmpiei Baraganului, într-un parc dendrologic de 120 ha pe malul lacului AMARA, la 7 km de municipiul Slobozia si 125 km de Bucuresti, hotelul Lebăda reprezintă o atracție deosebită pentru turistii sosiți în stațiune.

Cazarea este asigurată în camere single și duble cu grup sanitar propriu. Schimbarea lenjeriei de pat se face la 3 zile, iar a prosoapelor la 2 zile. Curațenia în camere se asigură zilnic. Dezinfectarea grupurilor sanitare se realizează zilnic, cu material de întreținere, curătenie și dezinfectare. Se asigură apa caldă dupa un program stabilit. Se asigură acces la televizoare în spatii special amenajate. Accesul la etajele superioare este asigurat de 4 lifturi cu o capacitate de 6 persoane fiecare. Lenjeria este spalata în spălătoria proprie ce funcționează permanent, cu personal de specialitate. Încălzirea spatților de cazare precum și prepararea apei calde este asigurată de o centralã termică proprie dotată cu cazane de ultimă tehnologie.

Printre afecțiunile terapeutice tratate aici se numară:

afecțiuni ale aparatului locomotor

reumatism degenerativ, inflamator și articular

sechele posttraumatice

afecțiuni neurologice periferice (pareze, paralizii, sechele după poliomielită)

afecțiuni ginecologiceafectiuni asociate (dermatologice, endocrine, boli profesionale)

Succesul în tratarea afecțiunilor este asigurat de accesibilitatea factorilor de mediu: apă sulfurată clorurosodica și puternic mineralizată a lacului Amara.

 


Localizare

Amara, județul IALOMIȚA, România
Str. Lacului, nr.2, Amara, jud. Ialomita

Info

Hotel
0243 Arată telefon
Website Link extern

Amara, județul IALOMIȚA, România

@ Receptie

Caracteristici

3 Stele 3 Stele 3 Stele 3 Stele
Baie cu dus Baie cu dus
Sala de conferinte Sala de conferinte
Restaurant Restaurant
Televizor Televizor
Baza tratament Baza tratament
Sala de fitness Sala de fitness
Bar Bar

Contact