Castel Haller

PozeDescriere

Situat la doar 22 de km de Târgu Mureș, în apropierea drumul național E 60 în direcția Cluj Napoca, la 9 km de Aeroportul Internațional Târgu Mureș.

Castelul Haller este primul castel renovat în pensiune turistică din Transilvania, care reflectă eleganța vremurilor trecute.

Castelul a fost construit în secolul al-XVII-lea în stil clasicist baroc. În anii '90 Castelul a găzduit mai multe instituții cu diferite activități (școală, grădiniță, internat, moară, brutărie etc), iar din 2012 funcționează ca și hotel, restaurant și cramă.

Restaurantul și sala de conferință se află la etajul întâi. Cele două săli au o capacitate de 120 de locuri pentru organizarea a diferitor evenimente. În regim a la carte, restaurantul oferă spațiu suficient pentru 60 de persoane, loc în care vă așteptăm să degustați din preparatele bucătăriei noastre cu specialități transilvănene și internaționale de excepție.

Pentru organizarea diferitor întruniri, sala de conferință vă stă la dispoziție cu 40 de locuri.

În incinta Castelului 14 camere și-au găsit locul, din care 1 apartament și 13 camere duble, toate amenajate cu mobilier în stil vechi. Camerele vă transportă într-o eră stăveche a nobilimii, unele dintre ele având o structură cu pereți boltiți cu totul aparte, îmbinându-se perfect cu facilitățile moderne ale zilelor noastre. La subsolul Castelului poposește o cramă străveche cu o capacitate de 100 de locuri, care este ideală pentru degustări de vinuri, serate și alte evenimente importante.

Pe timp de vară, profitând de frumusețile exterioare, vă așteptăm cu o terasă amenajată în grădina Castelului.

Din 2015 ne-am înbogățit cu un centru de recreere (bazin cu apă sărată naturală, jaccuzi, saună finlandeză, cameră de salină, bazin pentru copii cu tobogan, ciubăr exterior cu apă sărată), care oferă oaspețiilor noștri un sejur mai relaxant, și încărcare trupească și sufletească. O mică curiozitate ar fi, ca această apă termală, sărată se obține din forarea acesteia chiar din curtea Castelului.


Localizare

Ogra, județul MUREȘ, România
Ogra, Nr 466, Com, Ogra.547440, Mures

Info

Pensiune
0747 Arată telefon
Website Link extern

Ogra, județul MUREȘ, România

@ Foris Reka

Caracteristici

4 Margarete 4 Margarete 4 Margarete 4 Margarete 4 Margarete
Baie cu dus Baie cu dus
Sala de conferinte Sala de conferinte
Restaurant Restaurant
jacuzzi jacuzzi
Salina
Piscina apa sarata Piscina apa sarata

Contact