HOME HOTELURI MOTELURI PENSIUNI / VILE AGENTII TURISTICE STATIUNI BALNEARE CAMPINGURI RESTAURANTE
PRAHOVA
HARTI
TRANSPORTURI
OBIECTIVE TURISTICE
REZERVATII NATURALE
PROGRAME CULTURALE
GALERIE FOTO
PARTII DE SKI

Statiunea Slanic Prahova

Statiune balneoclimaterica permanenta asezata în partea centrala a judetului Prahova, la limita de contact cu zona alpina, între vaile Prahovei si Teleajenului, la 44 km de Ploiesti spre nord, la 400 m altitudine, înconjurata de dealuri cu paduri de stejar si livezi de pomi fructiferi.Este renumita datorita virtutiilor terapeutice a lacurilor sarate denumite si "bai" (Baia Baciului, Baia Verde, Baia Rosie} precum si renumitei saline de adâncime Salina Unirea.Cel mai mare lac sarat Baia Baciului este si cel mai amenajat: restaurant, dusuri cu apa calda, trambulina ptr. saritul in apa.Lacul este alimentat cu apa de un izvor care curge din Grota Miresei (foto stg.)Sub denumirea de Baia Verde regasim trei mici lacuri sarate în jurul caruia s-a amenajat un camping.

Statiunea Sinaia

La 62 km de Ploiesti, la 45 km de Bucuresti, denumita pe buna dreptate "Perla Carpatilor", aflata in bazinul superior al Prahovei, este cea mai cunoscuta statiune turistica din aria montana a Romaniei. Este beneficiara a unor daruri naturale carora omul le-a adaugat dotari si amenajari corespunzatoare.Localitatea Sinaia este situata la poalele muntelui Furnica, pe platoul ce coboara spre Valea Prahovei. Cea mai mare parte a localitatii este asezata pe malul drept a râului Prahova în partea de SE a Muntilor Bucegi, unde masivele Vârful cu Dor si Furnica domina orasul de la 2000 m. Sinaia îmbina în mod fericit valentele unei statiuni montane si de sporturi de iarna cu factorii naturali în beneficiul sanatatii si al revigorarii organismului. Elementul terapeutic cel mai important îl reprezinta bioclimatul tonic, stimulant, cu aer lipsit de pulberi si alergeni, bogat în radiatii ultraviolete cu o accentuata ionizare negativa. Al doilea factor natural terapeutic este apa minerala a izvorului „Valea Câinelui”, apa folosita în tratarea numeroaselor afectiuni.

Statiunea Busteni

La 75 km de Ploiesti, la 135 km de Brasov, este o statiune balneoclimaterica si de odihna asezata la poalele Muntilor Caraiman, la o altitudine de 882 m. Leagan al turismului de munte si al alpinismului romanesc, statiunea Busteni este denumita si "poarta Bucegilor" pentru ca de aici pornesc numeroase cai de patrundere in acest masiv.

Statiunea Cheia

Statiune balneoclimaterica, la 61 km de Ploiesti, este principalul punct de plecare spre Ciucas.Cheia este o statiune de odihna si tratament, accesibila in tot timpul anului. Statiunea Cheia este situata in sud - estul central al Roamniei, in apartinind comunei Maneciu in ce se gaseste in judetul Prahova, pe raul Teleajen, la poalele muntilor Ciucas, 62 km nord de Ploiesti.

Statiunea Azuga

Este o statiune climaterica, situata la 950 m altitudine, punct de plecare spre cabanele din Bucegi

Statiunea Breaza

Este o statiune climaterica in Subcarpatii Prahovei.

Statiunea Valenii de Munte

Orasul este situat in judetul Prahova, in apropiere de Ploiesti, pe Valea Teleajenului, intr-o regiune pitoreasca de dealuri subcarpatice, la o altitudine medie de 350 m.

Statiunea Valea Doftanei

O statiune la inceput de drum. Cu pasi marunti dar siguri valea doftanei va deveni o statiune si o zona de atractie turistica importanta. Momentan zona este la stadiul de "bebelus in fasa". Comuna Valea Doftanei este amplasata intr-un cadru natural pitoresc, lipsit de surse de poluare si degradare a mediului. Campina lui Grigorescu si Hasdeu se afla la rascruce de drumuri. Din ea pleaca in directia nord o sosea ce serpuieste pe valea apei Doftana. Dupa ce lasi in urma colinele domoale, muzeul Doftana de la Telega si cheile Brebului, valea se ingusteaza, capatand frumuseti montane desavarsite. Inainte de intrarea in localitatea Valea Doftanei, apele raului au fost zagazuite prin constructia barajului de la Paltinu, formand un lac de acumulare ce poate fi asemuit cu " o mica mare montana" - zona turistica de mare atractie. Comuna Valea Doftanei este situata in nordul judetului Prahova, in zona Carpatilor de Curbura, pe cursul mijlociu al raului cu acelasi nume. Ea se afla situata in partea nordica a judetului Prahova, intre vaile Prahova si Teleajen. Relieful muntos al acestei localitati este mai accentuat catre nord, unde este limitrofa cu judetul Brasov. Acolo, spre obarsia Doftanei se inalta masive muntoase ca: Orjogoaia, Radela, Cucioaia, Zanoaga, Baiu Mare, Baiu Mic, Unghia Mare si Unghia Mica. Privit din departare, muntele Unghia Mare, cu liniile lui geometrice, seamana cu o piramida egipteana, impantata parca dinadins aici in framantatul peisaj carpatin. Tot aici se insiruie muntii Patru, Steiasa, Fundurile si o serie de "clabucete" ramificandu.se spre sud