HOME HOTELURI MOTELURI PENSIUNI / VILE AGENTII TURISTICE STATIUNI BALNEARE CAMPINGURI RESTAURANTE
MEHEDINTI
HARTI
TRANSPORTURI
OBIECTIVE TURISTICE
REZERVATII NATURALE
PROGRAME CULTURALE
GALERIE FOTO
Asezare neolitica Ciresu
Asezare neolitica Valea Anilor
Pestera Topolnita
Pestera Topolnita (la 31 km nord de Drobeta Turnu-Severin, langa localitatea Ciresu), una dintre cele mai mari pesteri din Romania (peste 11 km exploatati). Galeriile sunt dispuse pe mai multe etaje, la intersectia carora se afla sali uriase. Contine numeroase lacuri si formatiuni carstice spectaculoase ce sporesc frumusetea pesterii. Este rezervatie speologica, declarata monument al naturii.
Pestera lui Epuran
Pestera lui Epuran (langa localitatea Jupanesti in podisul Mehedinti, putin la nord de Topolnita), cu numeroase sali de dimensiuni impunatoare si cu denumiri sugestive: "Sala Ursilor", "Galeria Comorilor", "Sala cavourilor", "Galeria cu bazine" (cu exceptionala "Feerie a apelor").
Pestera Gura Ponicovei
Pestera Gura Ponicovei (in zona lacului Portile de Fier I si a defileului de la Cazanele Mari), cu numeroase galerii largi, etajate, contine enorme blocuri de prabusire, resturi scheletice ale ursului de caverna.
Rezervatie speologica Bulba
Rezervatie speologica Bulba (la 4 km sud-vest de Baia de Arama), formata dintr-o retea de galerii dispuse pe 3 niveluri, greu accesibila.
Defileul Dunarii de la Clisura Cazanelor
Defileul Dunarii de la Clisura Cazanelor - o succesiune de largiri si ingustari ("clisuri") determinate de alternanta rocilor. Din intregul defileu, zona Cazanelor este cea mai spectaculoasa.
Cazanele Mici
Aval de bazinetul Dubovei, pe o lungime de 3,6 km, se desfasoara Cazanele Mici (150 - 350 m latime), iar amonte - Cazanele Mari (3,8 km lungime si 200 - 350 m latime). Calcarele din zona Cazanelor Dunarii au favorizat dezvoltarea formelor de relief carstic: versantii abrupti, coline, numeroase pesteri (Ponicova, Veterani, Fluturilor).
Portile de Fier I
Portile de Fier I, construit impreuna cu vecinii iugoslavi, format in spatele unui baraj de beton avand o inaltime maxima de 60 m, se extinde si in judetul Caras-Severin si chiar mai departe, pe teritoriul sarbesc.
Portile de Fier II
Portile de Fier II, lac de acumulare, in arealul comunei Gogosu, este construit tot in colaborare cu ex-Iugoslavia. Pe langa valoarea lor economica, aceste lacuri constituie si puncte de atractie turistica prin frumusetea peisajului de pe malurile lor.