HOME HOTELURI MOTELURI PENSIUNI / VILE AGENTII TURISTICE STATIUNI BALNEARE CAMPINGURI RESTAURANTE
MARAMURES
HARTI
TRANSPORTURI
OBIECTIVE TURISTICE
REZERVATII NATURALE
PROGRAME CULTURALE
GALERIE FOTO
PARTII DE SKI
Rezervatia Pietrosu Rodnei
Rezervatia Pietrosu Rodnei se afla in imediata vecinatate a orasului Borsa; este cea mai mare rezervatie naturala complexa (geomorfologica, floristica si faunistica) din nordul tarii. Din 1979 ea a fost inclusa in reteaua mondiala de rezervatii ale biosferei. In perimetrul de protectie a fost inclus golul de munte cu vegetatie alpina si subalpina, precum si bradul de padure din regiune. Culmea principala – între vârful Pietrosu Mare (2303 m) si vârful Piatra Alba (2061 m) – adaposteste pe versantul nordic trei caldari glaciare, care prin peisajul lor salbatic, sunt unice în Carpatii Orientali. Versantul sudic al vârfului Pietrosu Mare adaposteste Caldarea Buhaescu – Rebra, in care sunt cantonate Taurile Buhaescului. In rezervatie se gaseste o vegetatie diversa, de la cea de deal pâna la cea alpina, incluzând un numar de specii rare, endemisme rodneene. De asemenea, aici pot fi intâlnite numeroase specii de mamifere si pasari pericliate de disparitie.
Rezervatia Cornu Nedeii – Ciungii Balasînii
Rezervatia Cornu Nedeii – Ciungii Balasinii a fost infiintata pentru ocrotirea cocosului de mesteacan si a mediului sau favorit – jnepenisul. Din cele zece puncte populate cu cocosi de mesteacan cunoscute in România, patru se afla în Muntii Rodnei si patru în Muntii Maramuresului. Aceasta rezervatie pare a constitui biotopul optim pentru cocosul de munte, aici gasindu-se cea mai mare populatie din tara.
Pestera de la Izvorul Izei
Are statutul de rezervatie speologica.
Rezervatia Izvorul Albastru al Izei
Are scopul de a proteja izbucul de la obârsia Izei, pastrându-i climatul, vegetatia si peisajul.
Rezervatia Salhoi – Zambroslaviile
Rezervatia Salhoi – Zambroslaviile din Muntii Maramuresului are statutul de rezervatie, geologica si botanica, mixta. Ea a fost creata pentru ocrotirea plantei Cochlearia pyrenaica, relict glaciar si specie foarte rara pentru tara noastra, legata de existenta conditiilor de mlastina eutrofa. De un interes stiintific deosebit se bucura si stâncariile calcaroase din acest perimetru.

Rezervatia fosilifera Chiuzbaia (Muntii Gutai)

Rezervatia speologica Pestera cu Oase de la Poiana Botizii
Rezervatia Piatra Rea
Este situata la nord de creasta principala a Muntilor Rodnei protejeaza – intr-un perimetru de cca. 70 ha – formatiuni geologice spectaculoase, o flora rara si un peisaj alpin deosebit.De asemenea, sunt puse sub protectia legii o serie de specii de plante si animale declarate monumente ale naturii.