HOME HOTELURI MOTELURI PENSIUNI / VILE AGENTII TURISTICE STATIUNI BALNEARE CAMPINGURI RESTAURANTE
GORJ
HARTI
TRANSPORTURI
OBIECTIVE TURISTICE
REZERVATII NATURALE
PROGRAME CULTURALE
GALERIE FOTO

Rezervatia naturala Izvoarele Izvarnei

Dumbrava Tismanei

Padurile Rachiteaua (1200 ha.)

Chitu-Bratcu (1319 ha.)

Padurea Botorogi, de langa Tg-Jiu.

Valea Cernei Valea Cernei se intinde de-a lungul unui culoar tectonic, strabatand muntii Godeanu si Mehedinti, la o altitudine amplitudinala cuprinsa intre 500 si 700 de metrii. Se remarca prin importante fenomene carstice, dintre care se retin: Culmea Geanturilor Cernei, sectorul Ciucevelor, Rezervatia Fauna Craiova, Cheile Corcoavei, Muntele Piatra Closanilor.

Cheile Corcoavei Cheile Corcoavei, situate la circa 40 de kilometrii amonte de Baile Herculane, sunt taiate intr-un mic masiv de calcare situate in albia Cernei. Desi au o lungime de doar 200 de metri, sunt extrem de interesante, prin multimea de forme pe care le cuprind. Fundul cheilor este sapat in marmite de 4-6 metri, cele 20 de pesteri totalizand aproape 400 metri de galerii.

Padurea de castan dulce Padurea de castan dulce sau bun Pocruia-Tismana (1251,9 ha.)

Pestera Gura Plaiului O rezervatie speologica de 10,2 hectare se gaseste in comuna Pades. In carstul mehedintean (comuna Tismana) se poate vizita Pestera Gura Plaiului, interesanta prin endemismul regional caleopterul Tismanella Chappusi, aflat in numar extraordinar de mare.

Cheile Sohodolului Cheile Sohodolului, formate de raul cu acelasi nume, sunt magnifice si se dezvolta pe circa 10 kilometrii, fiind unice prin tunelele sapate de apa in peretii Cladirii si Narilor, a cascadelor colorate, care cad din versanti numai in perioadele cu ploi, precum si prin curioasa forma carstica ramasa suspendata, „Inelul".

Cheile Oltetului Cheile Oltetului, impresionante prin salbaticia si ingustimea lor, sunt considerate printre cele mai pitoresti din tara. Pe malul stang al raului, la intratrea in chei, se afla Pestera Polovragi, situata la 670 de metrii si la 20 metrii diferenta fata de apele raului. "Culoarul Stalpului", "Culoarul Liliecilor", "Sectorul Ogiva' abunda in formatiuni carstice.

Pesterii de la Closani Pesterii de la Closani, declarata rezervatie stiintifica, unde s-a amenajat si singurul laborator speologic subteran din tara.

Pestera Muierii In marginea sudica a Carpatilor Meridionali se afla Pestera Muierii (18,75 hectare), continand un adevarat cimitir de oase ale ursului de caverna, precum si importante orizonturi de culturi paleolitice.