HOME HOTELURI MOTELURI PENSIUNI / VILE AGENTII TURISTICE STATIUNI BALNEARE CAMPINGURI RESTAURANTE
BRASOV
HARTI
TRANSPORTURI
OBIECTIVE TURISTICE
REZERVATII NATURALE
PROGRAME CULTURALE
GALERIE FOTO
PARTII DE SKI

Rezervatia Naturala Muntele Tampa

Muntele Tampa este o rezervatie naturala, avand drept scop protejarea si conservarea peisajului, a speciilor de flora si fauna.
Suprafata si limite : 188.2 ha, delimitata spre nord si vest de cartierele Brasovului vechi iar la est, de Valea Racadaului.
Tampa este acoperita in proportie de 3/4 cu habitate de interes european cu o valoare conservativa ridicata. Enclave de pajisti stepice cu colilie . Tufarisuri de paducel, porumbar, mojdrean si maces. Mai multe tipuri de paduri de fag.
Refugiu pentru specii de fauna. In rezervatie traiesc un numar mare de specii , multe dintre acestea fiind protejate la nivel national si european.
Reptile - vipera ; Gusterul ; Pasari : ierunca , bufnita , minunita, ghionoaia sura, ciocanitoarea cu trei degete, sfranciocul rosiatic ; mamifere : ursul,lupul, porcul mistret, caprioara.
Rezervatia adaposteste un numar impresionant, de peste 450 de specii de plante superioare.

Rezervatia Naturala Stejerisul mare

Situata pe teritoriul administrativ al municipiului Brasov, sud - vestul depresiunii Barsei, pe culmea Stejerisului, judetul Brasov. Declarata rezervatie naturala de tip botanic in anul 1980. Amplasata la altitudinea de 920 - 950 m. Suprafata totala 16,30 ha. Se mai numeste si Coltii Corbului Mare, denumire ce vine de la stanca izolata din nord - vestul Muntilor Postavaru in jurul careia roiau numerosi corbi. Stanca are aspect piramidal si este compusa din calcare de varsta jurasica, cenusii albicioase, prezentand diaclaze si grohotisuri la baza. Flora este formata din fag (Fagus sylvatica), puieti de gorun si sanger, spre baza versantului apar exemplare mari de gorun (Quercus petraea) si tufe de alun (Corylus avellana). Pe stanci apare vegetatia specifica stancariilor calcaroase: Achnatherum calamagrostis, Festuca cinerea, Campanula carpatica, Eryaimum saxosum. Se intalnesc si plante rare ca flamanzica.

Padurea si mlastinile - Prejmer (rezervatie floristica si forestiera)  

Aici se gasesc paduri de stejar, carpen, frasin in interiorul carora se intalnesc specii rare de lalea pestrita, coacaz negru, bulboci de munte etc. in malstina bogata in izvoare de la sudul soselei gasim unele specii caracteristice cum ar fi : stanjenelul siberian (Iris), cruciulita, roua cerului. Vara printre plantele erbaccea se adpostesc soparle, vipere, serpi, iar in padure specii de pasari ca : ciocanitoare cenusie, sturzu de vasc, mierla, grangurul, precum si pasari ocrotite de lege : vanturelul, sorecarul, sorecar de iarna, corb, huhurezul.