HOME HOTELURI MOTELURI PENSIUNI / VILE AGENTII TURISTICE STATIUNI BALNEARE CAMPINGURI RESTAURANTE
BIHOR
HARTI
TRANSPORTURI
OBIECTIVE TURISTICE
REZERVATII NATURALE
PROGRAME CULTURALE
GALERIE FOTO

Statiunea Baile Felix

Statiunea Baile Felix este situat in partea de nord-vest a Romaniei, in judetul Bihor, la o distanta de circa 9 KM de Oradea si la 22 KM de punctul de trecere a frontierei Bors. Asezat in campia Crisurilor la o altitudine de 140 m, statiunea are un climat continental moderat de ses, cu ierni blande si veri temperate cu influenta mediteraniana, ideal pentru turism balnear. La dispozitia turistilor intreg anul, statiunea balneoclimaterica Baile Felix ofera conditii de relaxare, vacanta, odihna si recuperare. Baile Felix dispune de o bogata baza de tratament, bai termale, pensiuni (Connyland, Carmena, Sebastian), stranduri (Apollo).

Statiunea Baile Tinca

Baile Tinca-(la 131 m altitudine la 36 km sud de Oradea si la 25 km de Salonta).

Statiunea Stana de Vale

Situata la 24 km de Beius, la 1.100 m altitudine), o statiune permanenta la poalele vf. Poieni (1.650 m) intr-o depresiune inconjurata de paduri de conifere. Dispune de un climat montan cu ierni reci si veri racoroase-temperatura medie anuala este de 4oC. Zapada este abundenta din noiembrie si pana in martie. Dispune, de asemenea, si de partii de schi pentru amatori si sportivi de performanta, iar ca instalatii de tratament: bai de plante de cada, ionogalvanizari, magnetodiaflux, sauna, masaj. Caile de acces sunt: feroviare-gara Beius pe linia Oradea-Vascau, apoi cu mijloace auto pana in statiune; rutiere-DN 1-E 60, Oradea-Cluj Napoca pana la Alesd, cu deviere pe Valea Iadului, pe langa lacul de acumulare Lesu, DN 76-E 79, Oradea-Beius, apoi cca 30 km prin Budureasa.

Statiunea Baile 1 Mai

Statiune situata la 8 km sud-est de Oradea si la 2 km nord-est de Baile Felix, la 140 m altitudine) inconjurate de paduri de stejar, dispun de un climat continental moderat, cu influente oceanice. Printre multiplele baze de tratament care se intalnesc aici sunt si instalatii pentru bai cu apa minerala termala, strand cu apa minerala termala, sala de gimnastica. Caile de acces sunt: feroviare-gara Oradea pe linia Bucuresti-Episcopia Bihor, apoi cu autobuzul, rutiere-DN 76 de la Oradea la Beius, cu abatere pe langa Sanmartin.

Statiunea Vârtop

Statiunea Vârtop s-a extins în ultimii ani. Aflându-se la o altitudine de 1100 de metri, în timpul iernii Vârtopul este una dintre cele mai cautate zone pentru schi, deoarece pârtia principala are toate facilitatile (inclusiv iluminare nocturna) si se întinde pe 1000 de metri. Vârtopul poate fi punctul de plecare în drumetii spre Groapa Ruginoasa, Pestera Portile Bihorului, Vârful Bihor si cascadele din vecinatatea acestuia.