HOME HOTELURI MOTELURI PENSIUNI / VILE AGENTII TURISTICE STATIUNI BALNEARE CAMPINGURI RESTAURANTE
BIHOR
HARTI
TRANSPORTURI
OBIECTIVE TURISTICE
REZERVATII NATURALE
PROGRAME CULTURALE
GALERIE FOTO
Parcul National Muntii Rodnei
Rezervatie a Biosferei înca din 1979, îsi datoreaza importanta si renumele atât geologiei si geomorfologiei muntilor cât si prezentei a numeroase specii de fauna si flora, endemite si relicte glaciare. Sub aspect turistic, Muntii Rodnei ofera o larga paleta de trasee montane cât si numeroase pârtii de schi neamenajate sau zone pentru sporturi extreme. Muntii Caliman. Muntii Bârgau (cu vf. Heniul Mare de 1.611 m), o zona turistica de mare atractie prin prezenta conurilor vulcanice si a padurilor nesfârsite care formeaza un peisaj de un pitoresc aparte. Muntii Tiblesului, cu înaltimi modeste, de pâna la 1.800 m (Vf. Magura Tiblesului - 1.842 m) situati la nord-vestul judetului Bistrita-Nasaud, închid latura de nord a Carpatilor Orientali, lasând libera trecerea spre depresiunea Maramuresului prin pasul Setref.
Cheile Galbenei
Cu o lungime totala de 6 km, Valea Galbenei este un sector de chei inguste, marginite de pereti verticali si pante abrupte, avand numeroase cascade si fiind deosebit de greu de strabatut.Cheile Galbenei sint considerate ca cele mai spectaculoase chei din Muntii Apuseni.

Dealul Somleu

Dealul Somleu la 8 km de Baile 1 Mai, in apropiere de Beltia, punct fosilifer.
Rezervatia Padis
Zona turistica Padis este situata în ramura nordica a Muntilor Bihor, lant din Muntii Apuseni sau Carpatii Occidentali. Din punct de vedere administrativ, zona Padis este situata în sud-estul judetului Bihor, pe raza comunei Pietroasa, pâna la granita cu judetele Cluj si Alba.Rezervatia este formata din bazinul inchis Cetatile Ponorului cu o suprafata de 36 km patrati care include.

Poiana cu narcise salbatice

Poiana cu narcise salbatice in apropiere de Goronesti.
Poiana Florilor

Situata pe versantul ce coboara de sub abruptul Pietrei Galbenei pana in Valea Galbenei, Poiana Florilor este constituita dintr-un grup de poieni ca niste insule in padurea de fag. Meritandu-si pe deplin numele, Poiana Florilor este un adevarat paradis in lunile de vara cand sute de specii de flori inunda parca pantele insorite, colorandu-le viu. Fanetele sunt deosebit de bogate in aceasta zona, cositul facandu-se de doua ori pe perioada verii. In partea inferioara a poieniiexista un izvor cu o apa deosebit de buna.
Cheile Somesului Cald
Cheile Somesului Cald, desi au doar 3 km lungime, sunt mai greu de parcurs decat Cetatile Radesei datorita diferentelor de nivel si a lungimii sale relativ mari. Traseul de intrare in Chei incepe din Poiana Radeasa.

Defileul Crisului Repede

Defileul Crisului Repede-insoteste soseaua nationala Cluj-Oradea si apoi trece prin Muntii Padurea Craiului, fiind o rezervatie complexa (geologica, faunistica si floristica), de 247 ha, ce include 11 pesteri si defileul calcaros al Crisului Repede (de la izvoare pana langa Bucea).
Rezervatia naturala “Lacul cu Nuferi” din Baile Felix
Lacul cu nuferi din Baile 1 Mai, rezervatie naturala care ocroteste 3 specii naturale protejate: Nymphaea Lotus Thermalis ’ (varietate unica în Europa, relicva a erei tertiare).

Rezervatia naturala Padurea Radvani

Împreuna cu zona elesteielor, din apropierea comunei Cefa, constituie o zona umeda cu importanta avifaunistica deosebita prin asigurarea conditiilor de pasaj, de hranire si de cuibarit pentru un foarte mare numar de pasari protejate pe plan european si mondial.